Tokaji Borlovagrend

A Borlovagrend minden évben, a Tokaji Tavasz eseménysorozat részeként, megrendezi a NAGY TOKAJI BORÁRVERÉSÉT

Tokaji-Borlovagrend-PressKit-logo-small-color.jpg

Confrérie de Tokaj

2014.03.09. 08:13 TokajiBorlovagrend

Értékbecslő/szakértő

Azok a szakemberek, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek az árverési tárgyak körében értéküket, értékesíthetőségüket és borok esetében eltarthatóságukat illetően. A borárverések valójában különböznek a szokványos művészeti tárgyakat, régiségeket vagy egyéb gyűjteményeket kínáló aukcióktól. A bor ugyanis – bizonyos korlátok között – élvezeti értékkel is kell, hogy rendelkezzen. A szakértőnek tehát a borok potenciálját épp úgy ismernie kell, mint az egyes termőhelyek, termelők borainak sajátos karakterét, a bor előéletét, tárolási körülményeit – vagy éppen az aukcióra kerülő palackok alapján kell ezekre következtetnie.

A szakértők általában egy saját tapasztalaton nyugvó, és egy előző árverésen elért leütési ár alapján is értékelnek. A becsérték és a kikiáltási ár ezek együttes figyelembevételével kerül kialakításra. Korunk két legismertebb borárverési szakértője Serena Sutcliffe a Sotheby’s és a ma már nyugdíjba vonult Michael Broadbent, a Christie’s aukciós ház borászati szekciójának II. Világháború utáni újraálmodója és kreátora, II. Erzsébet (vélhetően) örökös főpohárnoka…

Mg 2014. március 3.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokajiborlovagrend.blog.hu/api/trackback/id/tr595842726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása