Tokaji Borlovagrend

A Borlovagrend minden évben, a Tokaji Tavasz eseménysorozat részeként, megrendezi a NAGY TOKAJI BORÁRVERÉSÉT

Tokaji-Borlovagrend-PressKit-logo-small-color.jpg

Confrérie de Tokaj

2014.02.14. 16:47 TokajiBorlovagrend

A Tokaji Borlovagrendről

Share Button

borlovagrend-03-2014.jpg

A Tokaji Borvidék Vinum Regum Rex Vinorum Borlovagrendjének tagjai 2012. május 30-án Sárospatakon a Szent Erzsébet házban a Borlovagrend megújításáról, működésének új alapokra helyezéséről és egyben egy új egyesület megalapításáról döntöttek Tokaji Borlovagrend néven.

A Borlovagrend célja, hogy a teljes borvidéket egységesen képviselje Magyarországon és a világban.

A Borlovagrend alapító tagjai nagyrészt tokaji bortermelők. A jövőben egyenrangú tagként vehet részt a Borlovagrend munkájában, rendezvényein minden magán és jogi személy, aki elkötelezettséget érez a Tokaji Borvidék iránt.

A Borlovagrend minden évben, a Tokaji Tavasz eseménysorozat részeként, megrendezi a NAGY TOKAJI BORÁRVERÉSÉT, olyan ritka és egyedi tételekből, amelyek méltán kelthetik fel az egész világ legelkötelezettebb borrajongóinak figyelmét. A különleges árverés hazai és külföldi vásárlóit dülőtúrákkal, nyitott pincékkel, borkóstolókkal, konferenciákkal, szakmai előadásokkal, bor- és gálavacsorával fogadja.

A Lovagrend a borvidék legjobb termelőit, főként pedig a termőhely egyediségében és az itt készülő borok kivételes karakterében hívőket fogja össze egy szervezetbe, mely nyitva áll minden olyan borszerető és szakmabeli előtt, aki szeretne hozzájárulni Tokaj-Hegyalja fejlődéséhez.

A Borlovagrend elnöke Szepsy István, alelnöke Barta Károly, nagymestere változatlanul Dusóczky Tamás.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tokajiborlovagrend.blog.hu/api/trackback/id/tr205814595
süti beállítások módosítása