Árverési kisokos
A becsérték valamely tárgynak becslés útján megállapított értéke. Bor esetében a becsérték nehezebben állapítható meg, mint más árverésre kerülő tárgyaknál, amelyek előállítási költsége például pontosan mérhető. Kialakításában a tulajdonos (esetünkben a termelő) és az árverező szakember is részt vehet. Borok becsértékének megállapításakor fontos szerepe van az összehasonlításnak (termőhely, bortípus, évjárat, termelő) más hasonló termékekkel, vagy ha van árverési előzménye az adott tételnek, az ott elért árral. A tárgy természete, csere értéke, eltarthatósága némiképp szubjektív elemek, melyek szintén számításba jönnek, akárcsak az adott piaci kereslet-kínálati viszonyok. A ritkaság és egyediség szintén befolyásolja az adott tétel becsértékét. A becsérték nem azonos a kikiáltási árral, annál rendszerint magasabb – az árverezők licitálási kedvét is emelendő.