Tokaji Borlovagrend

A Borlovagrend minden évben, a Tokaji Tavasz eseménysorozat részeként, megrendezi a NAGY TOKAJI BORÁRVERÉSÉT

Tokaji-Borlovagrend-PressKit-logo-small-color.jpg

Confrérie de Tokaj

2014.02.13. 15:34 TokajiBorlovagrend

Tokaji Tavasz 2014

borlovagrend-03-2014.jpg

Tisztelt Borkedvelők!

2014. április 25-27-én a Tokaji Borlovagrend fő rendezvényére, a Tokaji Tavaszra immár másodszor kerül sor a Tokaji Borvidék szívében.

Borárverés 2.0. A tokaji borárverést 2014. április 26-án, szombaton tartjuk a sárospataki várban. Akárcsak az 2013. áprilisi nagysikerű „első felvonás” – ahol 13 tétel eladásából több mint 20 millió forint folyt be – az ezévi árverés is a hegyaljai borkészítés teljes spektrumát vonultatja fel. Licitálásra mind személyesen, mind telefonon lehetőség lesz.

A legjava. Az árverésen a Tokaji Borlovagrend ismét a térség legjobb termelőinek köréből származó olyan különleges borok megvásárlásának lehetőségét kínálja fel, melyekből szinte elenyésző, mindössze egy-egy 136 literes gönci hordónyi mennyiség áll csupán rendelkezésre – az eszenciák pedig még ennél is kisebb, 10 literes tételekben kerülnek kalapács alá. Az árverési tételek kivételes minőségét 2013-hoz hasonlóan most is a Tokaji Borlovagrend azok ellenőrzésével, felügyeletével megbízott Borvizsgáló Bizottsága biztosítja.

A tokaj-hegyaljai kultúrtáj javára. A különleges tokaji tételek exkluzív formában történő piacra juttatásán túl az árverés célja, hogy az Abaújszántó-Tokaj-Sátoraljaújhely háromszögében elterülő borvidék újjáépítéséhez is hozzájáruljon. A 2002 óta világörökségi kultúrtájként számon tartott Tokaj-Hegyalja méltó arra, hogy megőrizzük az utókor számára.
Bízunk benne, Önt is köreinkben üdvözölhetjük majd e nagyszerű eseményen!

Tokaj – öt évszázad történelem. A világ első zárt borvidékeként Tokaj vitathatatlanul a világ egyik legkiemelkedőbb termőhelye, mely a borfajták és a borokban megjelenő dűlőkarakterek széles skáláját kínálja a száraz és édes kategóriában egyaránt. A Tokaji Tavasz és az annak keretében megtartott borárverés az év legfontosabb eseménye: lehetőség minden borkedvelő számára, hogy e gazdagságba belepillanthasson, a legfrissebb borművészeti alkotásokat megismerhesse.

A Tokaji Borlovagrend. A Tokaji Borlovagrend célja, hogy visszaemelje Tokajt az őt megillető piedesztálra. A Lovagrend a termőhely egyediségében és az itt készülő borok kivételes karakterében hívő legjobb borvidéki termelőket fogja össze egy szervezetbe, mely nyitva áll minden olyan borszerető és szakmabeli előtt, aki hozzá szeretne járulni Tokaj-Hegyalja fejlődéséhez. A Lovagrend Tokaji Randevú elnevezéssel rendszeres összejöveteleket, valamint havonta közös ebédeket szervez, melyre hivatalos minden lovagrendi tag és borszerető ember.

További információk:
www.tokajiborlovagrend.hu
www.facebook.com/TokajiBorlovagrend

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokajiborlovagrend.blog.hu/api/trackback/id/tr915812846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása